Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.

Username
  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Forum Statistics
» Members: 553
» Latest member: 897sma
» Forum threads: 195
» Forum posts: 814

Full Statistics

Online Users
There are currently 23 online users.
» 0 Member(s) | 23 Guest(s)

Latest Threads
Pumpkin face background
Forum: Halloween
Last Post: Pawtrax
27-07-2021, 07:42 PM
» Replies: 2
» Views: 96
Rear projection
Forum: General
Last Post: Jane
12-07-2021, 03:21 PM
» Replies: 1
» Views: 308
My Halloween show 2020
Forum: Halloween
Last Post: Pawtrax
08-07-2021, 08:08 PM
» Replies: 1
» Views: 989
expanding my pixels, help...
Forum: General
Last Post: Pauls
02-01-2021, 05:10 PM
» Replies: 4
» Views: 9,962
Pixel controller Missing
Forum: General
Last Post: steve1200
23-12-2020, 06:15 PM
» Replies: 2
» Views: 3,370
Ethernet Controller issue...
Forum: General
Last Post: steve1200
23-12-2020, 05:27 PM
» Replies: 0
» Views: 1,381
Cutting LEDS lights
Forum: General
Last Post: Craig
21-12-2020, 08:15 PM
» Replies: 4
» Views: 3,372
show player stops , but l...
Forum: General
Last Post: Craig
21-12-2020, 01:07 PM
» Replies: 11
» Views: 6,486
Is the app down?
Forum: General
Last Post: Craig
20-12-2020, 07:30 PM
» Replies: 2
» Views: 2,182
Newbie question
Forum: General
Last Post: Craig
20-12-2020, 10:43 AM
» Replies: 2
» Views: 2,250

 
  Help!?
Posted by: Kent Jørgen Ryan - 10-12-2020, 02:23 PM - Forum: General - Replies (4)

I have the lightshow pack, and everything worked fine until yesterday? I have the show to play the entire list, (the hold down button and power up to change play mode) 
But after the 1 song, and in the middle of next song, it crash? The music stops and one channel start flashing light. 

Please help! What to do? 
I have tried to change mode to button press, then it works, but not while playing the entire list. :Sad

Print this item

  My first ever syncorlight display
Posted by: clivehawees - 10-12-2020, 12:59 PM - Forum: General - Replies (3)

THis is my first attempt at a music sync display.  Looking forward to creating many more.

https://youtu.be/aySqNW7xn38

Print this item

  Fairy lights to ac08 controller
Posted by: Allan - 04-12-2020, 06:34 PM - Forum: General - Replies (1)

Hi, 

Newbie in this , but it have always been a dream of mine to start with Christmas lights .

I bought the ac08 controller and wants to connect my fairy lights to this . How do I go about that ? - since I will need to connect the transformer to the controller .

Hope someone can help , since I already blew up a few strings .

Thank you

Print this item

  Show Player Setup
Posted by: clivehawees - 02-12-2020, 01:07 AM - Forum: General - Replies (6)

I am really struggling with the show player.  My aim is to use custom built filler shows between musical shows from 4:30pm to 6pm then just the silent shows as soon as they finish.

My controller is set to all off when connected to the PC which is what I want as I have my own "filler" shows between music

Using scheduled starts doesn't seem to work as I cant then specify the fillers to play by default when idle.  Neither can I find a way to have the filler shows running and for scheduled shows to override them and then revert back to the fillers.

So, my conclusion was that I need to make a schedule to run from 4:30pm to 11pm putting the right shows in at the right times.  This is really hard to do!  If you add a show by mistake you cant remove it.  It seem to randomly remove another show from earlier in the playlist not the one you highlight.  Also, I have realised that the first show is always skipped (whatever show is selected)! I also believe other shows are skipped as my 9 hour long schedule terminated after about 6 hours.

I was wondering if there are there any plans to improve the show player and/or fix these bugs?

I am really impressed with the overall setup and 4 days after receiving my kit have 6 sound syncronised shows up and running on 2 controllers and 15 channels!  It is just the show player that is causing me issues unless I am doing something wrong?


Clive

Print this item

  inject power
Posted by: miamivice - 01-12-2020, 09:25 PM - Forum: General - Replies (7)

So, i have most of my lights working now
i have a ethernet pixel controller running 2 led strips (160), 2 seperate Ws2811 50 pixel strings and a ws2811 100 pixel string.
I have a 5v 20a power supply.

(i also have a 5v 60a spare power supply)

all the lights "flash" like i want them to, and I know how to adjust the colours etc.

However as the title says, i think i need to inject some power.

My LED strips should be all white at times, but range from white to red at the furthest point. My pixels perform similar with a lot of red instead of white at times.

i believe this is due to power drop.

So i don't screw it all up now, can someone just clarify how to "inject power"

It is my belief that i add +ve and -ve to the other end of the strings by connecting the red and black (or white on one string) to my spare power supply.

My LED strips are sealed at the ends so cannot add to them, but hoping that by adding power to everything else they sort themselves out!

Am i correct?

Would it be better to connect my 60A supply to the board (it doesn't seem to make much difference) and inject my 20A. I don't know. This is the bit that confuses me.

Or i may be completely wrong and need to do it some other way?

any help appreciated!

Print this item

  Cutting LEDS lights
Posted by: rick - 01-12-2020, 03:48 PM - Forum: General - Replies (4)

Hi, i am creating a few signing christmas trees and some of the channels only require about 20 LEDs yes i know you can wrap them up behind the panel but, its a waste, is there any way to cut the (say) 100 white LED string lights to shorter lengths and do i need to install a resistor (and if i do how)


Thanks you and wish you all a great 2021

Print this item

  2 ethernet controller on the same network
Posted by: krissprolls - 29-11-2020, 11:50 PM - Forum: General - Replies (2)

Hi all !

This year, i use two ethernet controller on the same network for the first time,

The only settings that is possible to ajust is the ip adress, subnet and mask.

However, the two controller have in factory config the same mac adress, and multicast ip.

So, it's impossible to connect the two controller at the same time in the show (access problem) even if the ip / mac / milticast adress is different. "Cannot open "ipcard"

I do something wrong or it's impossible to add multiple ethernet controller ?

Thanks in advance

Chris

Print this item

  Pixel controller Missing
Posted by: miamivice - 29-11-2020, 08:49 PM - Forum: General - Replies (2)

Hi,

Following halloween where everything was working I have been working on my Xmas display. All well and good and all working until yesterday.

I honestly do not know of anything i have done differently, but i came to do a final test today and my pixel controller is not recognised at all, even though it has worked fine up until now.

I set the controllers Ip to 192.168.1.200 and when i ping that i get 

C:\Users\User>ping 192.168.1.200

Pinging 192.168.1.200 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.202: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.1.202: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.1.202: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.1.202: Destination host unreachable.

Ping statistics for 192.168.1.200:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

on the controller i have the red flashing power light, the ethernet port has a static orange and a flashing green.

checking syncrolight device manager the controller has not shown up

Is there any way i can test everything to narrow down the fault here (e.g. connecting the ethernet direct - but what are the next steps?)

i tried changing the computer IP to 192.168.1.250 (subnet prefix 24, gateway 192.168.168.100 and dns of 8.8.8.8 and 4.2.2.1) but that made no difference

Any help on what diagnostics i need would be welcome. It is though it is not connected at all and the computer cannot find it.

Print this item

  Pixel brightness
Posted by: Pauls - 29-11-2020, 03:06 PM - Forum: General - No Replies

Is it possible to set the brightness of pixels, ideally on the controller so they don't go about a set brightness? Have it running now but it's very btlright and can't see a way to change that when using pixel effects.

Print this item

  Show Player Closes By Itself
Posted by: cymglo - 27-11-2020, 06:34 PM - Forum: General - Replies (5)

I've been running shows for a few evenings, yesterday and today Show Player has just closed by itself and left random pixels on.  Just wondered if anyone else has encountered this / knows of a fix?
Running on Windows 10.

Print this item